Tävlingen är avgjord och vinnaren utsedd!

2019 års vinnare Liselotte Öhman från Kivik, flankerad av årets jury.

Så här gick tävlingen till 2019:

Ta fram ditt bästa recept på en kaka gjord på svenska äpplen och skicka det till oss. Vi läser igenom recepten och väljer ut 10 recept som får tävla vidare.
Ni som blir utvalda kommer att få baka kakan och ta med den till Äppelmarknaden den 28 september där vår expert-jury väljer ut den vinnande kakan.

 

Gör så här:

1. Skicka receptet via e-post till info@appelmarknaden.se så att vi har ditt recept senast den 17 september 2019. Skicka med adress- och telefonuppgifter så att vi kan nå dig.
Tänk på att ditt recept ska gälla en kaka (inte paj) och att den ska göras på svenska äpplen!

2. Om/när din kaka väljs ut tar vi kontakt med dig och ber dig baka kakan. Kakan tar du med dig till Äppelmarknaden på lördagen.

3. Juryn smakar på alla kakorna och väljer ut den dom gillar bäst. På söndagen blir det prisutdelning på stora scenen klockan 14.45.

4. Ditt pris blir förutom stor ära med ett fint diplom även 4 entrébiljetter till 2020 års Äppelmarknad.

Lycka till! Det här är din stora möjlighet att få din skicklighet som bagare bekräftad av tre Svenska Konditormästare.

 

Juryn består av tre välkända Svenska Konditormästare:

Markus Lundqvist. Konditor och bagare som har tagit sin bana via topprestaurangerna i Göteborg, stjärnrestaurang i Oslo och Chokladfabriken och Urban Deli i Stockholm till Kivik. Här driver han Cake Cowboy, en Chocolate Saloon & Grocery.

 

Stefan Johnson-Petersén. F.d chefskonditor på NK i Stockholm och medlem i Svenska Kocklandslaget vilket har resulterat i flera guldmedaljer i OS.

Ingvar Andersson. Autodidakten, vår lokale bagare med 53 års yrkeserfarenhet, som gav Sverige ett av landets mest kända bakverk – Mellbykavringen!